Адвокатите на задържаните по случая „Митници“ ще обжалват задържането им, твърди „Труд news“.
Това ще стане, след като в събота Софийският градски съд остави в ареста директора на Агенция "Митници" Петя Банкова, както и Стефан Димитров. Баща му - Марин Димитров, бе приет в "Пирогов" и неговата мярка ще се гледа друг ден.
Тримата са обвинени за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние и контрабанда. Четвъртият обвиняем е Николай Николов-Паскал, който се издирва. Според съда имало доказателства от СРС-та и свидетелски показания, че Банкова познава баща и син Димитрови.
По време на делото стана ясно, че в СРС-та по разследването попаднал и главният секретар на МВР Живко Коцев. Имало снимки как Стефан Димитров подарява на Коцев часовник. Анонимни свидетели пък твърдели, че обвинените са в близки отношения с Бойко Рашков и Живко Коцев.
В медиите се появиха и снимки, на които Рашков и Коцев са в компанията на Димитрови. Според сайта Епицентър Живко Коцев се притеснил от акцията преди дни и сам е поискал да даде показания по разследването. Бил разкрил цялата престъпна дейност и признал, че бил близък с контрабандистите, написа медията.