Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи БНТ.

- Миналата седмица вие се обърнахте към президента да не посочва господин Желязков и господин Главчев, но той се спря на Главчев, как разчитате този ход?

- Борисов: Аз освен това казах, че президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Това е негов избор, ние го приемаме. Но видяхме, че господин Гюров го обявиха за предател, защото не бил говорил никой с него, а чухме различни неща преди това. Въобще много различни неща чухме, различни от истината през тези няколко дена, но това, което най ме радва, най ме прави щастлив е, че през тези 9 месеца сме повишили раждаемостта.

-Кой предложи текстовете за служебното правителство?

Борисов: Аз имам добра памет за неща, в които съм участвал. Специално за конституцията сте ме чували, че подкрепям Христо Иванов и неговите предложения. Аз не виждам нещо, за което Христо Иванов да е виновен, за да поема отговорност. Сега просто се доизчиства законодателство. Не виждам да е проблем. Нека да имат всички памет и много интересни бяха тези дни. Паметта ми е , че имаше много ясни принципни решения и за Украйна, и за Енергетиката, и за социалната сфера - пенсиите, които трите партии внасяхме заедно.

- Двете основни министерства, които отговарят за изборите са МВР и на електронното управление. трябва ли Калин Стоянов да остане министър?

- Борисов :Калин Стоянов се справя добре с Шенген, справи се добре с границата, от вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариуса също стана ясно. Калин Стоянов е лично назначение на Бойко Рашков като министър на МВР до последния му ден като шеф на една от най-важните дирекции - борбата с организираната престъпност.

"И с мероприятието на колегите от ПП чухме какви ли не лоши неща за нас, в същото време след изборите пак сме щели да си говорим. Аз ги съветвам да отидат, има една много хубава постановка: Език мой, враг мой - да я изгледат за тия два месеца, да намерят време, защото ако продължат по същия начин просто няма да си говорим, а в същото време да кажа на тези пратени говорители, които говорят от името на ГЕРБ и ДПС - и 150 депутати да имаме, ГЕРБ и ДПС правителство няма да има след изборите", обясни Борисов.

Източник БНТ