Кандидатурата на Тодор Тагарев за военен министър взривява преговорите за бъдещо правителство между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ). Това съобщава "Епицентър".
ГЕРБ категорично отказват военният министър в оставка да продължи да изпълнява тези функции, заради това, че досега не е изпълнил нито едно решение на парламента, което касае изпращането на военна помощ за Украйна и това създава недоверие в нашите европартньори.
Борисов с гръмки разкрития за преговорите с ПП-ДБ БЛИЦ TVПП-ДБ обаче не отстъпват от искането си именно Тагарев да бъде министър на отбраната и в кабинета на Мария Габриел.
Заради непреодолимите противоречия между двата екипа, водени от Габриел и Денков, преговорите са прекъснати днес в 16 часа със скандал.
ГЕРБ са дали срок на ПП-ДБ до 19.00 часа тази вечер да отговорят дали ще променят позицията си за Тагарев. Ако не я променят, Мария Габриел ще отиде в понеделник при президента Радев със състав на правителство без Тагарев в него.
Този състав ще бъде внесен за гласуване в сряда или четвъртък в парламента. Ако ПП-ДБ не го подкрепят, отиваме на избори.
Междувременно се разбра, че лют скандал е избухнал днес между "Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ) заради кандидатурата на здравния министър.