Стотици симпатизанти на дясната идея тази вечер изпълниха до краен предел зала „Изток” на БСУ, за да се срещнат на живо с кандидатите за общински съветници на КОД Бургас. Специален гост на събитието бе председателят на Консервативно обединение на десницата д-р Петър Москов. Залата го посрещна с бурни аплодисменти и развети знамена с N22, под който КОД се явява на местните избори. Сред присъстващите се открояваха емблематични за сините лица – Костадин Марков, Вълчо Чолаков, Станимир Апостолов, който е и водач на листата.

В Бургас КОД е една от малкото партии, които участват с пълна листа от 51 кандидати. Тя е най-пъстра откъм професии и с едни от най-известните и уважавани лица - лекари, архитекти, хора на изкуството и спорта, застрахователи, хора в неравностойно положение. (с всички имена се запознайте в края на статията).

„Нося поздрави на син Бургас от синя София! Специални поздрави от кандидата ни за кмет в столицата Вили Лилков. Хубаво е, че нашата синя тъкан се възстановява. Възстаноява се в Бургас, възстановява се в София и в другите населени места. Защото кръвта вода не става и защото КОД не е самоцел. КОД е средище, платформа за обединение. Да се върнем и да продължим с общността, с целите и идеите си! В някаква степен много силната и видима организация на КОД в Бургас е олицетворение на тази теза. В нея се срещнаха огромна част от СДС Бургас, хора от ДСБ, които до този момент бяха резервирани към партийна принадлежност. Това се превърна в общност, която може да пълни зали, може да бъде видима на избори, може да постига резултат, защото така трябва. Знам, защото го виждам в обиколките ни в цялата страна. На тези избори КОД ще стъпи видимо в огромна част от Общинските съвети в страната”, каза Москов. Според него това ще бъде здравата основа за развитие на партията и ще бъде предпоставка за качествено различен резултат на КОД на парламентарните избори, които като че ли се задават.

„Безкрайно удоволствие и гордост е да видиш листата на КОД Бургас и качествено и количествено, защото има значение. Тя не включва само членове и активисти на КОД, напротив - включва много представители на активното гражданско общество. Пъстра, прекрасна палитра на десен Бургас. В Бургас КОД застава в подкрепа на действащия кмет г-н Димитър Николов. Причините са основно две – първата е нашата оценка за него, че е добър кмет, а когато нещо е добро, то трябва да бъде подкрепено. Втората е, че успешното управление на кмета на Бургас се дължи в голяма степен и на Вас и на Вашите представители, които сте избрали в Общинския съвет. Това добро управление на кмета е и Ваша заслуга. Така че подкрепяме г-н Димитър Николов за кандидат за кмет и КОД е ясна дясна политическа алтернатива на ГЕРБ за доверието на бургазлии за изборите за общински съветници”, каза Петър Москов.

Всеки от кандидатите бе представен с подробна визитка.

„Цялата листа са важните хора на КОД Бургас в тези избори. ¾ от нея е гражданска квота, а големият й коз е гражданската енергия, която акумулира тази квота. Тази енергия ни водеше при формиране на нашите приоритети, които могат да бъдат обединени под мотото - да превърнем Бургас в един модерен град за задържане и привличане на още млади хора, за отглеждане на техните деца тук, за развитие и за развлечение”, каза водачът на листата – финансистът Станимир Апостолов, който има опит като два мандата общински съветник. В последните 8 години той бе гласа на дребните и средни търговци в местния парламент. Апостолов представи приоритетите на КОД Бургас.

„Основният ни икономически приоритет е разширяване на досега съществуващите индустриални зони в Бургас. И осъществяване на връзка между инвеститорите и ръководствата на бургаските средни и висши учебни заведения. Това е по отноешение на едрия и среден бизнес. Но в нашата листа, както виждате, има много представители на дребния бизнес. Ние от години сме негови стожери в местния парламент. Основният ни приоритет по отношение на него е да бъдат осъществени партньорски взаимоотношения между Общинския съвет и дребния бизнес. В края на този мандат беше приета една Наредба за преместваемите обекти, срещу която единствено аз бях против и водих битки в Правната комисия, защото бях сигурен, че ще отиде в съда. Така и стана. Липсваше диалог, имаше 10 предложения от браншовите организации на дребните търговци, които не бяха уважени. В следващия мандат ще се боря тази наредба да бъде променена в диалог. Ще настоявам и да отпаднат ежегодно повтарящите се такси, които бизнесът плаща всяка година, като сезонните схеми за разположението на масите”, заяви Станимир Апостолов. Изключително стойностният водач на КОД Бургас съвместно с колегите си от листата е разработил подробна и важна програма за следващия мандат, в която свободният десен човек и бизнесът са на първо място. Но не само. Обърнато е много голямо внимание на здравеопазването, обучението на децата и спорта.

„В сферата на здравеопазването нашите идеи са свързани със създаване на най-мащабната общинска обучителна кампания за първа помощ сред учениците и техните учители. Тази година в Бургас имаше не един и два случая, които доказаха колко е важна навременната и адекватна намеса на обикновения човек преди пристигане на медицинските екипи. Тази намеса спаси няколко човешки живота. Друго, което си поставяме като цел в Общинския съвет е множество мащабни информационни кампании за необходимостта от кръводаряване. Не на последно място ми се иска да върнем младите хора и младите лекари в Бургас. И моята кауза ще бъде възвръщането на загубеното доверие на бургазлии в здравеопазването. И в нашата бургаска болница. Прекрасно е, че Бургас става град с много високотехнологични лечебни заведения, но не всеки човек може да си позволи доплащане. Бургас трябва да има болница, която 24 часа в денонощието да е с отворени врати за човек в неравностойно положение, за неосигурен, за чужденец. Всички най-сериозно пострадали от инциденти на пътя, хора с политравма пристигат в бургаската болница. Така че моята мисия е да възродим УМБАЛ Бургас и да върнем надеждата и доверието в нея”, каза вторият в листата на КОД Бургас д-р Светослав Тодоров- неврохирург и зам.-директор на УМБАЛ Бургас.

За приоритетите в областта на спорта говори Димитър Костов - спортен деятел , председател на Българския футболен съюз за област Бургас и бивш директор на Спортното училище.

„Една от целите ни е изграждане на велоалеята от кв. Крайморие към парк Отманли. Този път е много удобен и трябва да се направи само ново асфалтиране. Това ще даде страхотно развитие на хората, които обичат колоезденето и туризма и ще даде възможност на цели семейства да ходят там. Другият ни приоритет е подобряване на спортната инфраструктура. В последните години има много спортове, които почнаха да се възраждат като ръгбито. Тези момчета имат нужда от създаване на свой терен. Разбира се основна тема е и запазването на спортните бази и разрешаване на казуса със стадион Черноморец”, каза Димитър Костов.

В залата, сред кандидатите за общински съветници, бяха и други изявени лекари – като д-р Лидия Дренчева, д-р Георги Митев, както и спортни легенди – Милен Георгиев. Сред имената личи и това на балетния педагог Марина Змеева. А може би за първи път хората, които не чуват, имат цели трима кандидати за общински съветници в една листа: Йордан Георгиев, Янка Стоянова и Иван Иванов. Ето и всички кандидати на КОД за общиснки съветници. Със сигурност познавате повечето от тях. Те са както известни лица, така и Ваши лекари, и съседи. Можете да ги подкрепите с N22 в бюлетината.

Станимир Димитров Апостолов

финансист

2

Д-р Светослав Кирилов Тодоров

лекар

3

Милен Димитров Георгиев

предприемач, футболен ръководител

4

Николай Стефанов Бойчев

финансист

5

Д-р Георги Митев Митев

лекар

6

Димитър Панайотов Костов

спортен деятел

7

Марина Иванова Змеева – Маркова

балетен педагог

8

Д-р Лидия Иванова Дренчева

лекар

9

Николай Стоянов Гочев

мениджър

10

Тошко Димитров Желев

предприемач

11

Антоан Жечев Парчев

търговец

12

Антон Трайков Бинчев

предприемач

13

Пенчо Димитров Христов

предприемач

14

Станислава Златева Гръкова

логопед

15

Симеон Кънчев Николов

Собственик на международен бизнес в сферата на социалните услуги

16

Емил Савов Фортунов

икономист

17

Арх. Димитър Митков Колев

архитект

18

Таня Петкова Колева

учител

19

Иван Стефанов Георгиев

мениджър туризъм

20

Елена Костадинова Атанасова

администратор

21

Таня Иванова Георгиева

бизнесдама

22

Димо Йорданов Терзиев

земеделец

23

Веселин Весков Стоянов

юрист

24

Иван Костов Сабрутов

художник

25

Светослав Христов Николов

икономист

26

Добринка Градоева Французова

мениджър

27

Станислав Златев Баръмов

юрист

28

Стоянка Драганова Неделчева

коафьор

29

Румен Панайотов Гърков

ресторантьор

30

Деница Димитрова Иванова

туристически агент

31

Йордан Божилов Георгиев

Председател на спортен клуб

32

Недялка Баева Баева

психолог

33

Илиан Иванов Илчев

хотелиер

34

Ростислав Стефанов Йонев

икономист

35

Иван Живков Драголов

фармацевт

36

Янка Стефанова Стоянова

зъботехник

37

Пролетина Петрова Донакова

икономист

38

Олеся Иванова Карабаджакова

мениджър недвижими имоти

39

Силвия Дикова Савева

предприемач

40

Паскалина Георгиева Бангеева

икономист

41

Стелла Мирославова Москова

експерт маркетинг

42

Светла Иванова Данданова

биотехнолог

43

Иван Радостинов Иванов

готвач

44

Даниела Илиева Ангелова

търговец

45

Димо Христов Тодоров

търговец

46

Таня Христова Божинова

специалист социални дейности и психология

47

Иван Маринов Киров

офицер от резерва

48

Красимир Иванов Иванов

специалист по туризъм

49

Веселин Илиев Николов

каменоделец

50

Тошко Добрев Иванов

мениджър туризъм

51

Георги Василев Манев

предприемач