"Приет е проектът, за който вчера говорихме" - това обяви депутатът от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента относно проекта на решение за даване на дефектни ракети С-300 и боеприпаси на Украйна.

Как са гласували депутатите не е ясно, тъй като вотът им мина при закрити врата.

Проектът на решение бе внесен от лидерите на ГЕРБ и ПП-ДБ Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов, както и от депутатите Делян Пеевски, Ивайло Мирчев и Христо Гаджев. Още вчера той бе светкавично приет на извънредно заседание на военната комисия в парламента. И там, и при днешния дебат в парламента "Възраждане" и БСП се обявиха шумно против. От "Има такъв народ" пък искаха да дарим боеприпаси, но не и ракети.

В Народното събрание пристигнаха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев.

За дарението бе решено пет часа след началото на дебата по темата днес. Имаше обаче дълги почивки, декларации и спорове. А заседанието бе закрито след като Петър Петров от "Възраждане" поискаха военните да им обяснят колко неизправни ракети С-300 и боеприпаси с отпаднала употреба имаме. Информацията обаче е секретна и заседанието бе закрито.