Народният представител от “Продължаваме промяната - Демократична България” Димитър Найденов е готов да отстъпи от кметската надпревара в името на обща кандидатура на коалицията, съобщиха от пресцентъра на „Демократична България“. Миналата седмица той бе издигнат като независим кандидат за кмет в Бургас от Инициативен комитет.

“Все още не е късно да се намери общ кандидат на ПП-ДБ, който да оглави листата и да обедини избирателите. По никакъв начин не трябва да позволяваме да отидем разединени на тези избори срещу ГЕРБ в Бургас. Силата на демократичната общност трябва да се концентрира в един кандидат”, категоричен е той.

Найденов призова и Константин Бачийски от “Продължаваме Промяната” да направи същото. Той бе издигнат като кандидат за кмет в Бургас от партия „Средна европейска класа“.

“Бургас има достойни имена, които да заемат тази позиция. Все още имаме време да вземем правилното решение за бъдещето на Бургас. Политически отговорно е да има единна кандидатура. Който се е захванал с политика, не може да поставя личната си амбиция над общия интерес - да има обединени усилия за спечелване на кметските избори в Бургас. Това е национално отговорното поведение”, допълни той.