Привилегия за мен е да бъда отново водач на листата. Водя листа от доказани професионалисти, хора с богат опит в професията си и в сферата, в която се развиват. Има и нови лица, които с много енергия и с много сърце ще се включат в работата на местния парламент. Има и опитни, които са се доказали във вземането на важни решения и резултатите от работата през тези 4 години е видима. Доказахме, че сме добър отбор, който може да работи заедно. Това заяви водачът на листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ в Бургас Севдалина Турманова днес пред журналисти. Припомняме, че листата днес беше внесена за регистрация в Общинската избирателна комисия - ВИЖТЕ ТУК.

„През изминалите 4 години доказахме, че Бургас е кауза и че трибуната на Общинския съвет беше емблема не само на свободното слово, но и на добрия диалог, на конструктивните реения и на политическата толерантност. Аз смятам, че моралните измерения на работата ни понякога се корени в чисто човешките решения, които сме вземали по сложни въпроси. Много бих искала Бургас да продължи да се развива в тази посока, да продължи да бъде на картата на България като модерен град, който е на новите технологии, но и пази своето минало, своята история. Град на духовността, на свободния бургаски дух и разбира се – да продължи да се утвърждава като град с академизъм и с високо университетско образования, град на младите хора, на бъдещето.“, добави тя.

„Ще водим позитивна кампания, ще минем през всяко едно населено място и ще направим среща с всеки, който желае да се запознае лично с наш кандидат,както с неговите приоритети, така и амбицията, с която всеки един от тях влиза в листата. Листата е хомогенна. Ние ще бъдем водещата политическа сила, заедно с нашите партньори от СДС и Гергьовден.

Играем като един отбор, независимо дали даден кандидат е на 51 или на 1 място. Всички ще положат максимално усилия, за да сме първа политическа сила.“, заяви и общинският лидер на ГЕРБ Андрей Рунчев.

ГЕРБ регистрира и кандидати за кметове в населени места:
Димчево - Елена Атанасова
Българово - Константин Щерионов
Равнец - Христо Колев
Извор- Владо Стоянов

ГЕРБ подкрепя кандидатите за кметове в Твърдица – Диана Фъртунова и в Маринка – Иван Агафонов.