„Ще бъдат създадени предпоставки цената на олиото да не се увеличава”. Това заяви Йордан Терзийски – депутат от „Продължаваме Промяната”, кандидат за кмет на Велико Търново в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS в отговор на въпрос дали ще падне цената на олиото след като освободихме вноса на зърно от Украйна.

Запитан дали може да се обмисли смяната на земеделския министър Кирил Вътев, той заяви, че в момента Вътев е министър и очаква да има диалог с бранша. „Надявам се, че местните избори няма да се превърнат в заложник на стабилността на правителството”, каза Терзийски. Ще има протести, очевидно ни се предлагат някакви зрелища. Вярвам, че българският народ е много по-мъдър – „никой не е по-голям от хляба”, цитира старата поговорка той.

Относно думите на премиера Николай Денков, който каза, че зърнопроизводителите се държат като терористи, Терзийски каза: „Как бихте нарекли хора, които дължат за заложници всеки един българин с хляба, олиото, месото на неговата маса. Защитаваме интереса на българския гражданин, защитаваме хляба на трапезата му, каза Терзийски. По думите му с искането да се вдигне забраната на внос на зърно от Украйна се защитава българският интерес.

Относно очакванията му за предстоящите местни избори Терзийски каза: „За да се освободи една държава от един модел на управление, трябва да се освободи столицата.”. След като бе запитан, че на национално ниво ПП-ДБ управляват с ГЕРБ-СДС, той отговори: „На национален план сме с една обща платформа, а местната власт се показала, че там е много по-мажоритарен избора от хора, на които им пука”.

Самият Терзийски е номиниран за кмет на Велико Търново. Желанието му е да развие туризма в града, защото сега градът се е превърнал в транзитно място. „Не е нормално Търново да е с по-нисък стандарт от съседните градове в региона”, обясни той.