Членството на България в еврозоната трябва да е неизменен приоритет за българското правителство, подкрепено от политическа партия ГЕРБ и лично от нашия лидер Бойко Борисов. За мен е от изключителна важност да коментираме тази тема именно тук, в област Добрич, защото сътрудничеството между България и Румъния е изключително важно именно в контекста на Шенгенското пространство и еврозоната. Това каза на конференцията „Предизвикателства и възможности за България и Румъния в еврозоната. Регионално сътрудничество в контекста на еврозоната“ в Албена народният представител от Добрич и областен координатор на ГЕРБ Деница Сачева.

Конференцията е с подкрепата на фондацията „Конрад Аденауер“ и е организирана от Сдружение “Граждани за европейско развитие на България“.

Според Деница Сачева наред с модернизирането на икономиката и доближаването ѝ до структурата на икономиката в еврозоната, процесът на конвергенция означава увеличаване на доходите на новите държави членки до средноевропейските.

Деница Сачева коментира още, че членството на България в Шенген ще отвори врати на Гърция, България и Румъния да станат неизменен фактор в международната търговия, информира БТА.

В конференцията участват директорът на бюрото на фондацията „Конрад Аденауер“ Норберт Бекман-Диркес, български и румънски евродепутати от групата на ЕНП, народни представители от ГЕРБ-СДС и представители на младежките структури на партията, икономисти и социолози. С видеовръзка се включи и посланикът на Румъния в България Бръндуша Йоана Предеску.

Форумът беше открит от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.