Прокуратурата е намерила достатъчно данни за престъпление за трагедията в Царево, съобщава обвинението. Разследва се престъпна небрежност, съобщи окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев.

Ще се проверяват не само документите, но и всички строително-монтажни дейности около изграждането на моста в Царево, на който загинаха четирима души при бедствието.

“Направен е оглед на местопроизшествието, както и на телата, които бяха намерени. Направен е основен първоначален оглед на моста както и допълнителен последващ такъв", уточни прокурор Чинев, цитиран от БТА.

"Направен е оглед на местопроизшествието, както и на телата, които бяха намерени. Направен е основен първоначален оглед на моста както и допълнителен последващ такъв", уточни прокурор Чинев. За оглед на моста е бил използван и дрон, предстои да бъде назначена техническа експертиза. Яснота за механизма на случилото се ще бъде дадена едва след изготвянето ѝ, стана ясно от думите на окръжния прокурор.

При наводнението в Община Царево живота си загубиха четирима души - председателят на Районния съд в Царево Мария Москова, нейната дъщеря и двама мъже. Всички те са преминавали по моста, обект на разследването, когато са отнесени от придошлата вода.