Президентът на Украйна Володимир Зеленски се е срещнал с българския премиер акад. Николай Денков. Това стана ясно от публикация в Twitter.

"Благодарих за военната и политическата подкрепа на България. Ползотворни бяха разговорите с премиера Николай Денков вчера на срещата Украйна-Балкани.

Обсъдихме по-нататъшно сътрудничество, сигурността на Черно море и осигуряването на алтернативни зърнени коридори. Среща с още балкански колеги днес", написа Зеленски в профила си в Twitter.

Украинският президент и българският премиер са обсъдили и по-нататъшното сътрудничество в сферата на отбраната на опустошената от война Украйна. По информация от канцеларията на президента те са обърнали особено внимание на обстановката в района на Черно море. Било е обсъдено сътрудничеството между страните в черноморския регион за гарантиране на стабилна сигурност в Черно море и функционирането на алтернативните маршрути за износ на зърно.

Българският премиер отново е потвърдил своята принципна подкрепа за Кримската платформа, третата среща на високо равнище на която ще се състои утре в Киев.

Володимир Зеленски пристигна на посещение в Гърция снощи.