Правната комисия отхвърли предложението на партия „Възраждане” за референдум дали да приемаме еврото. Въпросът в референдума е: "Искаме ли българският лев да бъде единствената официална валута до 2043 година". По време на заседанието се изказваха и експерти, и юристи, които критикуваха поставения въпрос. "За" бяха "Възраждане", БСП и ИТН. Против – „Продължаваме Промяната” и „Демократична България”, а ГЕРБ се въздържаха.

Отново се стигна и до напрежение между представители на партия „Възраждане” и депутата от „Продължаваме Промяната” Явор Божанков и пак имаше закана за саморазправа.

Според Божанков депутат от „Възраждане” е опитал да му вземе телефона. „Това е пълен абсурд, заседанията на комисии са публични. Всеки може да се изразява свободно, никой не може да посяга на друг. За мен е прецедент, недопустим, хора, които си позволяват да спират изказвания на колеги, си позволяват това”, каза той.

Според народния представител от „Възраждане” Константина Петрова Божанков на два пъти я снимал в цял ръст, най-вече снимал краката й.