Директорът на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски даде данни за състоянието на ранените хора от автобуса, който катастрофира на изхода от АМ "Тракия" към морския град този следобед. Той посочи, че четирима мъж и девет жени от пострадалите са доведени в болничното заведение. Според д-р Миразчийски състоянието им е стабилно.

"В нашата болница са доведени 13 пациенти - 4 мъже и 9 жени. Всички са в стабилно състояние, няма с опасност за живота. Травмите им са основно на глава, гърди и крайници. Има пациенти с открити рани, които са обработени. Всички пациенти ще останат за наблюдение в болницата, защото все пак травма на глава означава комоцио", каза д-р Миразчийски.

Пред болницата са близки на пострадалите.


"Чух се с майка ми и слава Богу е сравнително добре. Помни всичко от катастрофата, но в момента е в шок. Чакам да получа допълнително информация", каза дъщерята на една от ранените.


"Катастрофата с бургаски автобус на входа на Бургас от автомагистрала “Тракия” е тежка, но да благодарим, че няма смъртен случай! 14 от от пострадалите са в болница - 13 в УМБАЛ Бургас, 1 в УМБАЛ “Дева Мария”, дано се възстановяват успешно!", написа в официалната си facebook страница кметът на Бургас Димитър Николов, който по-рано бе на мястото на катастрофата.