До следващия вторник всякакви имена, които ще чуете, са само слухове. Така съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков коментира в кулоарите на парламента появилите се в публичното пространство имена за министри в бъдещ кабинет, цитиран от БНТ.

"Ние сме в момента в процес на взимане на политическите решения. С всичките органи на нашата партия, в нашата коалиция този процес няма да свърши до следващия вторник. До тогава няма да се занимаваме с никакви слухове, с никакви имена и няма да се съобразяваме с чужди графици", поясни Петков.

Вчера в медиите се появиха имена за проектокабинета на ПП-ДБ. Според публикации за премиер се подготвя акад. Николай Денков, вицепремиер Кирил Петков, министър на финансите Асен Василев, министър на вътрешните работи ген. Атанас Атанасов.

Днес Даниел Лорер от ПП-ДБ заяви, че имена не са обсъждани и няма да коментира служове. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за експертно правителство, а политиците да се дръпнат назад. Каза и, че ако Кирил Петков и Асен Василев са кандидат-министри, ГЕРБ също ще излъчи свои знакови фигури.