Симпатизанти на „Български възход” изпълниха до краен предел залата на театър „Адриана Будевска”, където снощи партията закри предизборната си кампания в Бургас.

„„Български възход” е партията на разума и диалога, която търси решения и баланси, които са в интерес на гражданите. Това сме го казали многократно и най-вече сме го показали. По този начин сме действали в 48-ия парламент, така ще действаме и занапред, защото всички ние като граждани имаме нужда България да се развива, да тръгне по пътя на успеха и развитието. По пътя, който ще осигури благоденствие за всеки един български гражданин, независимо дали живее в страната или в чужбина. Така че това е нашата мисия и верую, и го правим със съзнанието, че с всеки изминал ден трябва да достигаме до все повече наши сънародници. И да направим възможното в деня на изборите да изпълним нашия граждански дълг да бъдем пред урните, да дадем нашите предпочитания, с което даваме и бъдеще на нашите деца”, заяви лидерът на партията ген. Стефан Янев. Той сподели и своето виждане как България може да има стабилно управление.

„Характеристиката на тази политическа криза, която в последните две години за пети път ни изкарва пред урните е, че българският избирател не дава мандат на нито една партия да управлява самостоятелно. За да имаме работещо Народно събрание, за да имаме правителство, което да решава проблемите в интерес на гражданите, е необходима коалиция. Коалицията е ключът към успеха! Освен балансирана управленска програма ние сме подготвили и споразумение за разбирателство, което ще предложим на всички политически партии. То ще бъде публикувано в деня след изборите, така че който иска може да го прочете, да взаимства от него, да добавя или изважда. Целта е да имаме ясна основа, на която може да се съгради тази конструкция, която да излъчи правителство”, каза ген. Янев. Пред театър „Адриана Будевска” той бе посрещнат от кандидатите за народни представители от Бургаски регион, сред които и двама почетни граждани - странджанският славей Калинка Згурова и известният автомобилен състезател Стоян Апостолов.

На сцената на театър „Адриана Будевска” отново бе представена листата, начело с Виолета Комитова. Тя бе изненадана с мил жест от водещия и трети в листата Манол Тодоров. От имета на щаба в Бургас той й подари букет с 15 лалета по случай рождения й ден, който бе наскоро.

„Листата в Бургас е представена от хора от града от всички възрасти - 70+, 60+, 50+, 40+ и 30+ от всички професии. Oт хора, които живеят, работят тук и милеят за това място. Затова смятам, че тези хора са запознати с програмите и могат да помагат за решаването на проблеми. Надяваме се гражданите да гласуват с номер 15 в интегралната бюлетина”, заяви Виолета Комитова пред медии преди официалното закриване.

Не само листата в Бургас е направена на този принцип.

„В цялата страна листите ни са с хора, които представляват съответните общности и съответните общини. С хора, които са доказали в досегашния си жизнен път, независимо дали са на 30 или 60 години, че са хора на честта и достойнството и с труда си, с таланта си са изградили своята биография и са показали на своите съграждани, че могат да бъдат лидери на съответните места”, каза ген Янев. Думите му се потвърждават от факта, че всяко от събитията на партията привлича голям брой симпатизанти. Благодарност към тях поднесе областният координатор и втори в листата – Стоян Грозев.

„Откакто бях избран за областен коорднатор в Бургас винаги говоря пред пълна зала. Това буди в мен респект, защото говори за доверие и уважение към нас. Благодаря ви! „Български възход” в следващото Народно събрание ще бъде разумът, диалогът и дипломацията, които в последните гоини не виждаме и страдаме от тази липса”, каза Стоян Грозев.

Какво още казаха лидерът на „Българския възход” и водачът на листата в Бургас, вижте във видеата.