Хората трябва да знаят, че в наше лице наистина имат подкрепа и защита. Това заяви областният лидер на ГЕРБ и кмет на Поморие Иван Алексиев пред журналисти по време на символичното откриване на предизборната шатра на коалиция ГЕРБ-СДС до Часовника в Бургас днес. Алексиев каза, че един от ангажиментите на кандидатите за депутати в региона ще бъде защита на туризма и на рибарската общност, освен инфраструктурните проекти.

„На нас ни трябва стабилна България, трябва ни спокойствие, но с всеки ден се изненадваме от глупостите, които направи правителството на ПП. Всички знаете за символичния протест на рибарите от Южното Черноморие, който беше вчера. Заповедта, която е издадена и която забранява на дребномащабния риболов с рибарските лодки от 6 до 10 метра в двукилометровата зона от брега да ловуват с мрежи, означава, че тези рибари и целият поминък просто загиват. Всяка година се издава заповед, но за 2023 няма заповед. В момента заповедта е подписана от министъра на земеделието Иван Иванов – от редовното правителство на ПП, от квотата на БСП. Виждате ли за какъв цинизъм става въпрос. БСП мисли за хората?! В същото време министър на БСП подписва заповед, която обрича рибарите от цялото Черноморие на смърт, защото над двукилометровата зона вече е опасно. Реално ПП с голям цинизъм разбиват и разсипват поредния поминък по българското Черноморие. Със същия цинизъм разсипват и туризма. Примерът е Летище-Бургас, правим толкова срещи с „Фрапорт“ и накрая само усмивки, обещания, нищо. Летище-Бургас не работи, туризмът не се развива. Ми те като разсипват туризма, рибарството, какво ни остава на нас в Бургаски регион? Нищо.

Търсим стабилност в държавата, с ясното съзнание, че ще има правителство с мандат на ГЕРБ, за да може хората да започнат да си вършат работата и да живеят спокойно.

Да, ние трябва да продължим напред, да осигурим стабилност на държавата, но ще показваме всички неуредици, пропуски и некадърни решения на предходното управление, защото за последните 2 години отново са виновни ГЕРБ, но хайде да отчетем реалността. ГЕРБ е в опозиция, ГЕРБ не управлява през тези години. ГЕРБ има амбицията да управлява оттук нататък. Всички видяха, когато ГЕРБ не е в управлението какво се случва – тотална щета“, каза Иван Алексиев.

„Правим спокойна, усмихната кампания, стремим се да не отвръщаме много-много на нападки и удари. Даваме си сметка, че сме изправени срещу един Отечествен фронт, който се е сформирал с единствената цел да се сражава с нас на тези избори. Гледаме с усмивка на това, защото този Отечествен фронт вече го видяхме в действие в парламента, наясно сме колко може, наясно сме, че противоречията там са много повече от това, което ги събира. Смятаме, че задачата е националноизвестна – да победим на тези избори, да направим правителство, което да стабилизира страната в един много тежък момент. Само, за да поддържаме това, което се сътвори през последните две години, на България й трябват 1 млрд. кредити месечно или 12 млрд. на година, което ни отдалечава много от задачи, които смятахме за почти постигнати – Шенген и Еврозоната.

Първата задача, която имаме на тези избори и която се опитваме да обясним в тази кампания, не е толкова да решаваме местни проблеми, колкото да се опитаме да стабилизираме държавата, защото в момента кметовете сякаш показаха, че могат и без държава, но всъщност не могат. Те също изнемогват и това започват да го усещат общините.

Имаме много сериозен водач – местен, с висока експертиза, наистина познава това, което работи и за което поема отговорности. Това е много добрата формула тук, защото Жечо Станков и останалите колеги са всеки ден сред бургазлии и сред хората в региона.“, добави Любен Дилов, който е втори в листата.

„При срещите ни с хората основният въпрос е как може да се справим със спекулата, доскоро беше инфлация, сега – спекула. Отговорът ни е, че се надяваме да бъдем първа политическа сила, убедени сме, че ще можем да представим редовен кабинет, който да бъде избран и да започне да работи. В листата сме добър екип, с представители на почти всички общини в региона, няма да оставим населено място без присъствие. Всеки би искал да има едно разумно управление, би следвало да чуе нашите послания.“, заяви и Андрей Рунчев – четвърти в листата с кандидат-депутати.