Реформа в образованието е сред най-важните приоритети, залегнали в предизборната платформа на Коалиция "БСП за България". За това бяха категорични в изказванията си по време на провежданите в с граждани срещи Станимир Баев, втори в листата на коалицията за 2- ри МИР - Бургас /вдясно на снимката/ и Стоян Стоянов, който е на тринадесета позиция в нея. И двамата работят в сферата на образованието - Баев е зам. директор на елитната Математическа гимназия в морския град, а Стоянов е директор на училище в региона.

Нови учебни програми и един учебник по предмет, промяна в нормативите за издръжка на ученици и студенти и държавно финансирани научни проекти, увеличаване на учителските заплати и средствата за издръжка на средните и висши училища са акценти, на които в платформата е обърнато специално внимание.

Два информационни пункта на социалистите вече са отворени в град Бургас - в центъра на града, до часовника и в комплекс "Меден рудник". В тях всеки, който има желание, може да разбере повече за хората, които ще представляват "БСП за България" в следващия парламент, ако им бъде оказано това доверие.