Искаме по-добро бъдеще за българските граждани. Това не бе А отбор на ГЕРБ. Това са политически скелети от времето на Тройната коалиция. Това каза по БТВ депутатът от ПП Андрей Гюров.

Предложението на Павлов за министър на енергетиката бе лека провокация. Връзката с президента е много ясна. Видяхме неща, които ни притесняваха в това правителство.

Колкото и малка да е вероятността за реализиране на втори мандат, ние сме длъжни да опитаме. За първи път- подписах писмо към всички 6 парламентарни групи за реализиране на втория мандат. Отваря се прозорец за възможности. Чрез ветото за ИК може да се види, че пречките не са преодолими. Ние задаваме формата за разговорите в парламентарните комисии, в работните групи и на председателски съвет. Ние подаваме ръка за разговори. Разбираме, че има позиции, които са твърди, но може да бъдат преодоляни.

Ние отваряме дискусия дали правителство на малцинството е възможно в този парламент. Дали сме готови като парламентарни групи да подредим програмата на НС, така че българските граждани да са напред. Ние сме длъжни да покажем, че има и друга опция. Ще предложим правителство на малцинството.