При третия мандат ГЕРБ иска да види какъв кабинет ще бъде предложен и какви ще са неговите приоритети. Това заяви проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ. Той не изключи възможността за подкрепа на правителство с мандат на ДБ.

"Днес се роди една нова коалиция - на изборите", посочи той.

По-рано днес народното събрание отхвърли кандидатурата на проф. Николай Габровски за премиер, издигната с първия мандат на ГЕРБ-СДС. Своята подкрепа дадоха депутатите от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Български възход". Против бяха БСП, "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Възраждане".

„Желанието на ПП да отидем на нови избори беше по-силно от това за стабилността на България. Не чухме нито един аргумент за личността на предложения министър-председател и неговите качества, както и за качествата на кандидатите за министри“

Проф. Ангелов обясни нападките от страна на Кирил Петков срещу Николай Павлов.

„С изнасянето на информация, че правителство на Петков е направило така промените в "Булгаргаз" и КЕВР, че да могат да се крадат стотици милиони левове. Нас са ни управлявали едни мошеници и крадци, които са използвали държавата, за да трупат милиони в офшорни сметки. Рашков ли ги е прикривал? Да доведеш едно дружество с много дивиденти почти до фалит, за да се прикриват злоупотреби с газ. Оказа се, че ПП са хората на Путин в България. Те са направили така, че да купуваме руски газ през посредници. Искали са да се прекрати вноса на азерски газ. Това означава 100% руски газ“.

Приоритетите, които Габровски посочи, са на всички политически партии, но се оказа, че от парламентарната трибуна се говори предизборно, каза той пред БНР.