„Тялото на починалата жена е разпознато от близките й, катафалка от Бургас ще я транспортира. Към днешна дата не се налага да транспортираме с линейки пациенти до морския град. Ще се държи връзка с управителите на болницата и при възможност или необходимост хората ще бъдат транспортирани до Бургас”, съобщиха от общината във връзка с ранените ни съграждани в автобусната катастрофа край Свиленград снощи.

Кметът Димитър Николов днес посети пострадалите.

Състоянието на пациентите е стабилно. В момента хората с по- сериозни травми са настанени в УМБАЛ Хасково- 9 човека. В болницата в Харманли са 4 жени и две деца, а в Свиленград - една жена. Днес 10- годишното момче, пострадало от катастрофата, е било транспортирано за допълнително снимки и изследвания до УМБАЛ Хасково. Резултатите са добри, няма сериозни травми и ще бъде върнато при майка си и брат си в здравното заведение в Харманли. Хората са все още в сериозен шок, особено водачът на автобуса. Той е със сериозни травми, но без опасност за живота.

В момента на мястото на инцидента се провежда акция за изваждането на автобуса от дерето. Документите, телефоните и личните багажи на хората са все още в него. Те ще бъдат описани от полиция и изпратени в Бургас след като е възможно влизане в автобуса.

Кметът на Бургас изказва сърдечни благодарности на управителите на трите болници в Хасково, Харманли и Свиленград- д-р Гелов, д-р Чанкова и д-р Ермов, както и на всички лекари и медицински сестри за грижата и помощта, която оказват на пациентите от Бургас. Бургаският кмет благодари на органите на реда за експедитивната и отговорната им реакция след инцидента.