В този момент кметът Димитър Николов дава извънреден брифинг пред сградата на Община Бургас за състоянието на ранените бургазлии от автобусната катастрофа.

"Искам да благодаря на кмета на село Миладиново и на неговата съпруга, които са отворили магазина, кметството, пуснали са им печки. Тези 17 души са в добро състояние и очакваме всеки момент да тръгнат за Бургас. Останалите 19 са в три болници в Харманли, Свиленград и Хасково, като по-тежките салучаи са на мъж в болницата в Свиленград и жена в болницата в Хасково. Говорих преди малко с министъра на здравеопазването. Очакваме в Хасково да преценят дали е необходимо пациентите да бъдат преместени в Пловдив", каза кметът Николов. Пострадалите са в средно тежко състояние, без риск за живота.

"Благодаря на всички лекари, на полицията, която е реагирала, на пожарна безопасност, на бургаската полиция, която много съдейства и даже багажът на пътниците ще бъде прибран в ОД на МВР, за да могат екскурзиантите утре да си вземат нещата. Благодаря на колегите кметове", каза Димитър Николов. По първоначални данни водачът е споделил, че автобусът е поднесъл на един от завоите, заради пътна обстановка.

"Говорих със собственика на траспортната фирма "ДС травъл", който каза, че това е един от най-добрите им водачи. Нищо повече не можем да кажем към момента", заяви Николов.

Двамата най-тежко пострадали мъж и жена са със счупени лумбални прешлени и черепно-мозъчни травми.


Повече вижте във видеото.