След дълги часове дебатиране по темата с Изборния кодекс, Делян Добрев от ГЕРБ издебна Петков в залата, за да му зададе въпрос, който взриви залата.

"Цял ден слушаме изказвания, които нямат нищо общо с Избирателния кодекс. Чашата преля, когато започнаха от тази трибуна да говорят за черни каси, чували и не знам си какво. Понеже виждам, че г-н Петков е тука, аз искам да го попитам къде са парите от газа? Къде са парите от вашата черна каса? 200 милиона на месец къде са? В изборите ли ги вложихте? Ето ви черните каси", попита Добрев.

"За мое голямо учудване беше, че когато излязох от НС за 15 минути ми казаха "направихте грешка". Не трябвало да се казва бадната на Оушън, а бандата на Тотев, защото имало видео в Youtube, в което казва защо са само толкова малко невалидните бюлетини. И как се прави? Може да споделяте, че "Бандата на г-н Тотев е начина, по който ние искаме да откраднем вота", отговори неадекватно Петков.

"Личното ви обяснение нямаше нищо общо с процедурата по лично обяснение. Трябва да ми благодарите, че не ви прекъснат. За да няма такива процедури, започваме да водим стриктно", скастри го зам.-председателят на НС Йордан Цонев.

"Г-н председател, това исках да ви помоля - да водите стриктно заседанието и когато давате процедура, въпросния засегнат да обясни къде са 200 милиона. Не да обяснява бандата на тоя, бандата на оня. Къде са 200 милиона на месец от газа? 200 милиона на месец ги няма. Искам да оправдая г-н Кирил Петков, вероятно е обяснил в прокуратурата и в следствието и не иска от тая трибуна да влиза в темата", каза още Добрев.

Цонев направи бележка и на Петков, и на Добрев.