Вътрешният министър Иван Демерджиев много ясно се аргументира какво прави, за да запълни дефицити, налагани в години. Нека си направят редовно правителство, назначат вътрешен министър и тогава искат оставка, каза още Румен Радев, след като час по-рано от ГЕРБ настояха за оставката на служебния вицепремиер и силов министър. Това обяви президентът Румен Радев. И поясни, че още днес ще разгледа документите и мотивите на ръководството на МВР за оставката на главния секретар и ще се произнесе.

Държавният глава коментира всички актуални теми от дневния ред по време на посещението си във Враца, където участва в откриването на нов завод за автомобилни компоненти.

Има закони, които трябва да се приемат сега, а не през лятото. Давам достатъчно време – за работа, и за диалог, и за поемане на отговорност за съставяне на редовно правителство, заяви още Румен Радев.

Той съобщи, че следващата седмица ще проведе консултации и с последната парламентарно представена партия – "Български възход".

Промените в Изборният кодекс Радев обяви, че ще коментира когато бъдат приети окончателно от парламента.

Държавните ръководители на Република Северна Македония трябва да разберат, че пътят към ЕС минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи, заяви президентът във връзка със снощната стрелба срещу български клуб в Охрид.

"Това е единственият начин гражданите на РСМ наистина да поемат по пътя, по който са заявили, че желаят да вървят. И, разбира се, с уважение към общата ни история и общите исторически корени", допълни държавният глава.