“На 99% съм сигурен, че президентът ще наложи вето за хартиената бюлетина. Това е и негово право поне за един месец да наложи вето”, каза социологът Андрей Райчев в ефира на bTV.

Той припомни, че битката за тези машини е била голяма. “Слави Трифонов отмени едни избори, когато стана втори, защото каза, че изборите са били фалшиви”, добави Райчев.

Според него по-вероятно е да не се сформира правителство в този парламент. “Най-лошото е на какво обучават партиите, главно тези, искащи хартиените бюлетини, българския народ. Партиите им казват, че изборите са фалшиви. Те развращават народа. Обясняват му как всички власти са мошеници и не могат да седнат и да се разберат. Не могат да проследят 3 млн. бюлетини, а ще осигурят една честна държава”, смята социологът.

“Нинова си е въобразила, че низходящият резултат на БСП е заради машините. Това е абсолютна илюзия. Хората, които гласуват за БСП не са необразовани от някакви малцинствени групи, те са посветени, а повечето от тях са със средно и по-нагоре образование. ДПС си има своите съображения, те са свикнали на определени секционни доминации. Те са свикнали да печелят с хартиения вот. ГЕРБ внесе машите. Защо го правят, първо, защото още не знаят дали искат избори, или не, а второто е, че се опитват да отделят БСП от "Продължаваме промяната" и "Демократична България"”, каза Райчев.

“Аз съм старите хора, на 67 години съм. Това не са онези баби дето цял живот се занимават със селскостопански труд и се плашат от грамофона”, каза Райчев.