Не е ясно какво са правили тези двама турски граждани, убили нашия граничар, на границата ни. Ни най-малко са чакали мигранти да ги оберат. Не изключвам дори да са чакали някакъв дял от печалба за трафик на хора. Това каза бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров.

Не е добре, ако български полицаи са участвали в този трафик, допълни той.

При днешните арести на хора, заподозрени за връзка с атентата в Истанбул, нашите служби изпълняваха разпореждане на турските служби. Това каза още в „Офанзива” по NOVA NEWS Гяуров.


Припомняме, петима са заподозрените. Задържани са трима души с молдовско гражданство и един мъж от арабски произход. Сред арестуваните е и дясната ръка на издирван от Интерпол за тероризъм.


„Не вярвам във версията това да е атентат на ПКК. Почеркът не съвпада с този на ПКК, в последните месеци те търсеха контакт с властите. Точно в този момент не ми се вярва атентатът в Истанбул да е от тях- може би трябва да се търси някъде в Ислямска държава”, обясни бившият разузнавач №1.


„Не вярвам да има интерес към България”, допълни той по повод арестуваните в страната ни обвиняеми чужди граждани.


„Нямам пряк поглед върху българските служби, за това ми е трудно да дам оценка. Колкото повече мигранти залавяме, толкова повече това влияе върху имиджа на България в Европа. Нашият Наказателен кодекс е доста милостив към подобни деяния”, обясни Гяуров по повод каналджийството.


За взрива в полското село, при който загинаха двама мъже Гяуров не подозира умисъл. „Дори да беше руска ракетата, взривила се в полското гранично село, трябва да е ясно, че няма никакъв умисъл."