Свидетели сме на мащабна операция по издирване. Огромен акт на солидарност виждаме. Хиляди доброволци се включиха в него. Надяваме се на добър резултат. Това каза президентът Румен Радев, който е в Перник във връзка с издирването на 12-годишния Александър.

Трета нощ продължават тези спасителни и издирвателни работи. Работи се по всички версии. Надявам се това мащабно издирване да даде резултат. Хуманността на едно общество си личи по отношението към децата, към възрастните.

Ще продължаваме издирването, докато няма добър резултат. Хората от щаба ще кажат как ще се действа, няма водеща версия. Продължава издирвателната дейност.


Районът е пренаситен. Има техника, термокамери, хеликоптери, дронове. Съседни области също са активирани. Освен с ускоряване програмата за видеонаблюдение, нека да помислим и за налични устройства на деца със специални потребности. При такива условия, тези устройства веднага ще дадат решение.

Изцяло сме насочили вниманието си към горския район, но за съжаление без резултат. Това съобщи директорът на Планинска спасителна служба (ПСС) Емил Нешев. Второ денонощие продължава издирването на 12-годишния Александър, който изчезна в района на Перник.

В мащабната операция участват полиция и жандармерия, отряди на ПСС, представители на столичното аварийно-спасително звено, както и доброволци.

Нешев уточни, че 32-ма планински спасители със седем кучета, от пет-шест отряда от България участват в търсенето на детето.


Образувано е досъдебно производство за отвличане на Александър от Перник

"Каквото зависи от нас, ще бъде направено, но засега няма ефект", заяви Нешев.


Той обясни, че издирването е изключително трудно от гледна точка на това, че няма никаква информация, посока, ориентир, каквото и да било. "Затова търсим навсякъде", уточни Емил Нешев.