По-вероятно е да има правителство с третия мандат, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция днес. Според него третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство и това трябва да се изговори при президента.

„Народът се умори. Не спирам да говоря и за Запорожие. Не са завзели централата. Едните искат да я вземат, за да върнат тока към Киев, другите я искат, за да я закарат към Крим енергията. Това е най-големият риск. Най-големият ми страх е от ядрена авария. Това е най-кошмарният сценарий, това е моят кошмар. Да оставим държавата в такава ситуация без парламент – това е груба грешка. Дори трябва да се говори с президента – всякакви варианти за третия мандат. Трябва да има правителство! Аз не мога да кажа на президента коя партия е подходяща. Затова има Консултативен съвет при президента. На него лидерите трябва да кажат кой как вижда и с кой мандат неговите избиратели биха подкрепили и по какъв начин правителство. За да може сме ангажирани и отговорни към хората.Просто егото трябва да изчезне, както при мен е изчезнало.“, каза Борисов.

За предстоящата във вторник среща между ГЕРБ и Продължаваме промяната, той заяви, че на нея ще отидат Десислава Атанасова като председател на парламентарната група, Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев.