Проект на решение за възлагане на Министерския съвет да предостави военна и техническа помощ на Украйна с вносители Десислава Атанасова и група народни представители от ГЕРБ-СДС, ще обсъди парламентът като първа точка в четвъртък, предвижда проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на Народното събрание.

В нея е също проект на решение за укрепване на отбранителните способности на България и оказване на военна подкрепа на Украйна, предложен от ПГ на "Демократична България".

За четвъртък се предвижда обсъждане и гласуване на решение за оставане на битовите крайни клиенти на електроенергия на регулиран пазар. Както и проект на решение за възлагане на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия - с вносители Делян Добрев и група народни представители от ГЕРБ-СДС.

Проектопрограмата включва изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов за доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега.

Решение за приемане на Проект за инвестиционен разход "Придобиване на нов тип боен самолет“ - втори етап, с вносител Министерският съвет , е точка първа за петък, след приключване на парламентарния блиц контрол.

В програмата са и първо гласуване на няколко законопроекта за промени в Изборния кодекс.

В петък, освен блиц контрол, ще се проведе и редовният парламентарен контрол.

Проектопрограмата предвижда утре заседанието да започне с промените в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, приети от временната комисия . Предлага се в дневния ред също да бъде изслушване на служебния министър на здравеопазването Асен Меджидиев, по искане на "Възраждане", във връзка с обявеното увеличение на трудовите възнаграждения в системата на здравеопазването от предходното правителство.