Не трябва да се избързва, първо да дадем цялата тежест на първия мандат, да видим какъв е плана на ГЕРБ да състави правителство. Отсега можем да заявим, че ще поемем сериозно отговорността за втория мандат, ще започнем с публични разговори за политики с партиите, да види целия български народ, да бъде прозрачно.

Това заяви в „Седмицата“ по Дарик радио Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

На въпрос дали партията ще представи скрит коз по време на консултациите с президента Румен Радев в понеделник, Петков отговори, че ПП има открит коз.

„Да се опитваме да връщаме темата за бюджета, трябва да бъде вкаран преди края на месеца, ще върнем дискусията как може този парламент и служебното правителство да работят заедно следващия месец, очаквайте в понеделник да върнем дискусията за бюджета и шестте политики.“

„Ще се връщаме обратно на принципите, да се решават реалните проблеми на българските граждани - увеличаване на минималната заплата, възможност за таван на цените на тока, гаранция за цените на газа, да влезем в еврозоната. Ще се стремим да се връщаме към тези важни неща“, обясни Петков.