Войната между бившия спортен министър Радостин Василев и неговият наследник в служебното правителство Весела Лечева стигна до Комисията за противодействие и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Антикорупционният орган ще разследва Лечева по сигнал на Василев за конфликт на интереси, съобщиха от пресцентъра на “Продължаваме Промяната”.

Според бившия спортен министър Лечева е останала част от четири сдружения с нестопанска цел, където е представляващ или член на управителен орган. Преди седмица в предаването “Честно казано с Люба Кулезич” Васелив обави, че Лечева и семейството й имат верига казина. Същевременно именно тя управлява тотализатора.

Тогава Василев посочи още, че в качеството си на министър на младежта и спорта тя е инициирала прехвърлянето на Стрелбищен комплекс “Гео Милев” от Министерство на младежта и спорта към Национална спортна база.

Той подчерта, че този комплекс се ползва от федерация "Български стрелкови съюз", чийто председател и представляващ е Весела Лечева. Радостин Василев алармира и че Лечева е предложила на МС да прехвърли 3 милиона лева на ММС от централен бюджет и впоследствие от ММС към НСБ с цел ремонт на стрелковия комплекс.