Хартиената бюлетина е вододел. Всички наши партньори трябва да се разграничат от хартиената бюлетина. Това отворя вратата за злоупотребите. Не може страната да се върне назад. Моят призив е БСП да преосмислят тази си позиция. Това каза по БТВ бившият премиер и съпредседател на ПП Кирил Петков.

След толкова избори хората са комфортни да използват машините. Важно е за България да не се връщаме назад в годините с подправени и фалшиви бюлетини, опашки, чували, подправени протоколи. не може да има коалиция на хартиената бюлетина в този парламент. ние гласувахме за г-н Вигенин. Ще гледаме дали едни партии са готови за промяна или за връщане назад. Всички знаят какви измами стават с хартиените бюлетини. Оставям вратата на БСП- нека да видят какъв друг вариант има на хартиените бюлетини, като отворен код например. Не може да връщаме миналото по толкова грозен начин.


Няма как да подкрепим кандидат на ГЕРБ. Сложете двете снимка на нашия кандидат Никола Минчев и Вежди Рашидов. Дръпнахме нашия кандидат и подкрепихме кандидата на коалиционен партньор. Няма да изневерим на предизборните си обещания.


За хартиената бюлетина не е сделка, а призив. Не искаме пак България ще се върне назад към времето на прехода. Вежди Рашидов е част от този преход. Ще отидем на консултации при президента.


Съществуващият бюджет ще го удължат. Приходите са повече от очакванията и разходите да по-малко от очакванията. Той не увеличава дефицита, който ще е около 3%. Очакват се големи капиталови разходи в края на годината. Пак ще има големи разплащания към строителни компании. Не искахме по този начин да завършва тази година. Ако се сложат правилните икономически очаквания за растеж, този бюджет би завършил с минус 4 млрд или 2, 5 дефицит.

Нека хората да са спокойни, събираемостта ни е добра. Догодина мерките, които бяхме заложили, минималната работна заплата да стане 860 лева, пенсиите да се качват изпреварващо с инфлацията. Нашият бюджет може да го понесе, така че дефицитът да не излиза над 3 процента.

Тук ви казвам, че дефицитът ще е в рамките на Еврозоната. Това не е лява политика. Това е политика на едно дясно правителство. Няма да се повишат данъците. Средствата трябва да се харчат прозрачно, а не през строителни компании. Тази студена страшна зима, всъщност икономиката ни расте. Инфлацията ще продължи да тормози целия български народ.

Няма да се прегърнем в коалиция на националното спасение. Има координация между ГЕРБ, Възраждане и ДПС