„Обръщам се само и единствено към своите сънародници, защото всички в тази зала независимо от временно дадените ни постове и позиции, трябва да бъдем преди всичко българи. Ето защо искам да ви питам, ужаваеми сънародници, тъй като в тази зала рядко биват питани българските граждани – доволни ли сте от това, което виждате в тази зала, допада ли ви, че за пореден път Народното сърание ще събере не народни представители, а мнозинство от евротлантическа тълпа?”, попита лидерът на третата политическа сила в НС „Възраждане” Костадин Костадинов на откриването на 48-то НС.

„Мнозинството просто се въздържа от участие в изборите и никой няма право да говори от името на народа. Не знаем какви са причините 61% от избирателите да се въздържат да гласуват, но вероятно това е от апатия, нихилизъм, униние, отчаяне. Всичко това пише смъртната присъда на нашия народ и нашата държава”, каза Костадинов.

„Заклевам се, като един от милионите български мъже, че няма да отстъпя и сантиметър назад от битката за националните интереси”, добави лидерът на "Възраждане".