„Всички ние сме избрани с гласовете на българските граждани, всички ние преди изборите дадохме дума да решим проблемите на хората и да започнем да градим отново тази България, за която си мечтаем. В този парламент „Продължаваме промяната” ще възстанови работата си оттам, откъдето беше спряна, този път като конструктивна и предвидима опозиция. Ще се водим от два принципа - да оправдаем доверието като изпълним предизборните си обещания да работим за решаване на истинските проблеми на нашите избиратели и всички българи”, каза лидерът на „Продължаваме промяната” Кирил Петков на откриването на новото Народно събрание.

„Нашите обещания са в 4 области. В сферата на подпомагане на конкурентноспособността на българския бизнес ще настояваме нито един данък да не е повишен, да има таван на цените на тока от 250 лв. на мегаватчас, ще работим и за таван на цената на газа, ще подкрепим прагът на регистрация на фирмите по ДДС да достигне 160 000 лв.”, каза Кирил Петков.

В насока социална политика той каза, че ще подкрепят увеличение на пенсиите с 20%, минималната работна заплата да стане 860 лв., въвеждане на нова дефинициа за енергийна бедност и 2 тарифи за газ, вода и парно на база консумация.

„Ще подкрепим политиката учителските заплати да са 125% от средната работна заплата, минималната работна заплата на лекарите да е 2000 лв. и медицинските сестри 1500 лв. Ще продължим действията си в сферата на борбата с корупцията и външната политика. Заедно с останалия демократичен свят призоваме Русия да прекрати окупацията на Украйна, за да се възстансови мирът в Европа”, заяви Кирил Петков.