Водещата на bTV Цветанка Ризова се видя в чудо с гостите си тази вечер.

В предаването й Манол Пейков от ДБ и Александър Симов от БСП трябваше да коментират темата с предоставянето на военна помощ за Украйна и присъствието на руския и беларуски посланици на откриването на 48-ото.

Очаквано, представителите на БСП и ДБ влязоха в яростен сблъсък, страстите се нажежиха бързо и съвсем скоро двамата започнаха да говорят един през друг, без да се изслушват.

Ризова на няколко пъти опита да охлади страстите, повишавайки тон в опит да зададе въпрос, но нещата й се получаваха трудно.

„Дразнещо е централният въпрос пред един парламент е ще ли Митрофанова да дойде на крака и дали Зеленски ще.... Това не само е дребнотемие, но и патология на ума. Някой питал ли е дали самата Митрофанова иска да отиде”, заяви Симов.

„То пък остава да я питат”, отвърна със смях опонентът му.

„В Украйна се води битка между доброто и злото. С хора като Путин и неговия режим се преговаря само по един начин – от позиция на силата”, заяви Пейков.

„Хората искат България да не бъде забърквана в конфликт и да е на страната на мира“, подчерта представителят на БСП.

„Няма страна на мира, има страна на Ким Чен-ун, Даниел Ортега, Башар Асад и Александър Лукашенко. Това са хората, които подкрепят Путин. Целият свят каза думата си. Нашето място е при цивилизования свят“, развика се Пейков.

Покрай войната, Симов и Пейков се сдърпаха и за изборните резултати.

„Вие и вашите съмишленици отидете в Украйна и помагайте там за изтласкването, защо трябва да замесвате цяла България?”, попита Симов.

„Коя е България, вашата България на БСП, клетите 9%, в чужбина са 2?”, отвърна му Пейков

„Извинявайте, от позицията на вашите 7% ли ми говорите”, захапа го социалистът.