"Продължаваме Промяната" взеха някой от нашите социални послания в кампанията си. Програмата им е абсолютно идентична с нашата, въпреки че има няколко неща, които много ме озадачават. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по bTV.

"Например, ние говорим за таван на цените от април месец - на газ, парно и ток. Месеци наред ги убеждавахме ПП и ДБ за това нещо, но те бяха категорично против. Сега виждам, че е разписано и в тяхната програма (на ПП).

Другото, което видях в тяхната програма - "енергийната бедност", което също беше наше искане, каза Нинова. "Общо взето е преписана програмата на БСП, припознали са нашите аргументи за свои, може този път да успеят", добави тя.

Категорично сме против военна помощ за Украйна, заяви Нинова.

"Искаме по-скоро да свърши войната, искаме мир, диалог и дипломация. Смятаме, че директното изпращане на оръжие означава въвличане във войната. Това е нашата позиция. Хората са ни избрали заради тази позиция, ще се съобразим с тяхната роля", заяви лидерът на БСП.

ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" да направят правителство - призова Нинова. Според нея, сега е време те да поемат отговорността, след като са свалили с "общи аргументи" предишния кабинет.

"Взехме категорично решение на Националния съвет - няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ, ДПС или "Възраждане"... С всички други можем да разговаряме", каза тя и добави, че не става въпрос за его, а за "ценностни различия".

Нинова призна, че отношенията с президента Радев са "сложни", тъй като той е имал отношение към свалянето на предишното правителство:

"Освен това ние сме категорично против решението на президента за събиране на оферти за още 10 изтребителя "Грипен", както и против решението за втора ескадрила изтребители Ф-16. В момента, това ще са пари дадени на вятъра", завърши Нинова.