Област Бургас се възстановява след страховитата буря, която счупи стотици дървета, отнесе дограми и изолоации на жилищни блокове. За щастие от нея няма жертви, а най-тежко пострдалата община Поморие възобновява нормалния си ритъм.

От Областна администрация Бургас бяха на крачка да свикат кризисния щаб, но обстоятелствата не наложиха това. От там обобщават сигналите, които са получили.

От вчера няма тежко пострадали хора. През периода на вилнеещата буря в областния дежурен център са постъпили следните сигнали: Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята навътре в морето. Съобщено е и за паднал зад борда ветроходец. Организирана е веднага спасителна акция от Спасителния кризисен център-Варна. Катер „Спасител-2“, позициониран в Бургас, се е отправил на мястото на инцидента, но хора от друга яхта са извадили бедстващия в морето човек. Той е добре.

Има сигнал за семейство, блокирано на остров Св. Иван, което отишло там на разходка. Вече са в безопасност.

В Областния дежурен център са подадени над 70 сигнала за паднали дървета в Бургас и останалите общини, както и информация за други по-дребни инциденти.

16-годишно момче е пострадало на спортна площадка в к-с „Изгрев“ от батут, има счупена ключица, без други сериозни наранявания.

Жена в к-с „Изгрев“ е с порезни рани от счупени стъкла.

Трима рибари от Черноморец, които бурята е засякла в морето, са били известно време застрашени от силните пориви на вятъра, но са били извадени на брега в добро състояние.

Две жени от Поморие са приети в УМБАЛ с ниска саторация в следствие на инцидент в басейн в Поморие.

Имало населени места в общините с прекъснато електрозахранване.

Компетентните органи продължават непрекъсната работа по отстраняване на нанесените щети до нормализиране на обстановката в Бургаска област. Много доброволци също са се включили в подпомагане на аварийните служби.