Съпредседателят на ”Продължаваме промяната” Асен Василев коментира в Ямбол пред журналисти думите на президента Румен Радев, който поздрави служебното правителство за овладяване на инфлацията в страната и намаляването на цените на горивата. „Заслуга за това имат световните пазари. Не е редно който и да е да взема кредит за това, че цената на световните пазари на петрола е паднала и това се е отразило и на българските бензиностанции“, подчерта той.

"Основната задача на новото правителство ще бъде в две основни направления – да заработи антикорупционната комисия и да се продължи курсът по инвестиции, заяви още съпредседателят на "Продължаваме промяната".


По думите му с дейността на антикорупционната комисия ще се пресекат кражбите на обществен ресурс.


„Ние сме заложили минималната работна заплата да стане 50% от средната или 900 лева от 1 февруари догодина. Ако тази политика се продължи е възможно пенсиите до края на един 4-годишен мандат да се удвоят. Видяхме, че в един тежък период ние постигнахме икономически растеж, постигнахме най-големият ръст на износа. Това показва, че нашите фирми могат да работят дори в трудни условия“, обясни Василев.