Коалиция ГЕРБ-СДС представи официално кандидатите си за депутати в Бургаски регион на предстоящите на 2 октомври парламентарни избори. Събитието се състоя пред експозиционен център „Флора” в Морската градина в присъствието на кмета на Бургас Димитър Николов, който е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Областният лидер на партията Иван Алексиев определи листата като пъстра, събрала експерти от всички области, и съчетаваща опита и младоста.

„Преди няколко дни г-жа Златина Дукова, скъпа наша колега, каза нещо много интересно - че нашата листа е много пъстра, много шарена, много красива и много усмихната. И сега ще ви кажа защо. Защото в нея са вплетени опитът и младостта. Мъдростта на по-големите и дръзновението на младите, експернтостта, вдъхновениео и оптимизмът. Нашата листа е съставена от експерти в различни области. В нея има млади хора, има хора на средна възраст, има и хора с много голям житейски и професионален опит. Има експерти в областта на енергетиката, икономиката, финансите, здравеопазването, образованието, културата, спорта. В листата има юристи, артист, писател. Ето, затова виждате колко е пъстра, всеобхватна и каква хубава картина се получава”, каза Алексиев, който е и кмет на Поморие. Той заяви, че важното за листата е, че е съставена от местни хора, които познават местните проблеми и които наред с националните, ще защитават и нашите местни приоритети.

„Това е силен и печеливш отбор, защото съм убеден, че на предстоящите избори коалиция ГЕРБ-СДС в Бургас ще бъде първа политическа сила и с най-добрия резултат. В момента в страната е хаос в следствие на непрофесионалното и аматьорско урпавление на ПП, счупиха държавата,хората са на колене, притиснати от голямата инфлация, от високите цени на горивата, електроенергията, сновните стоки, включително и дървата, които ги няма, но които ни обещаваха на по-ниска цена. Коалиция ГЕРБ-СДС и нашите кандидати за депутати във 2 МИР Бургас имат решение на всички тези проблеми и кризи, защото ние нееднократно сме доказвали в годините, че се справяме. Всеки може да разгледа тези решения като се запознае с нашата управленска програма, защото ще водим позитивна, отговорна и открита кампания към хората. Целта ни е да достигнем до всеки човек и да му дадем отговор на много въпроси: как ще изкара зимата, как ще изпрати децата на училище и др. Отговорът е един - на 2 октомври с бюлетина N24 за коалиция ГЕРБ-СДС, за да може България да тръгне по нормалния си път, защото ние сме ГЕРБ и сме по-силни от хаоса”, каза Алексиев.

Към кандидатите в листата се обърна и кметът на Бургас Димитър Николов.

„Познавам всеки един от тях и искам да заявя, че вярвам във всеки един. Вярвам, защото ги познавам. Познавам качествата, познавам амбициите, познавам техните възможности, защото това са хора, които със зъби и нокти ще се борят за Бургас и Бургаски регион, за проектите на Бургас, за развитието на нашия град”, каза Николов. Той заяви, че през последната година Бургас е бил разлюбен от държавата, но се надява това да е било за кратко.

„Всички проекти, които подготвихме, бяха спрени от анонимни хора, анонимни народни представители, които заради своите комплекси предпочетоха да спират, вместо да подкрепят. В листата ни има момичета и момчета, които зная, че ще защитават нашите проекти и ще се борят. Мисля, че вече трябва да е отминало времето на хората, които не знаят за какво са избрани в българския парламент. Искам да виждам хора, които милеят за родния си край, района, от който са избрани. Мисля, че с тези качества, които притежава екипът зад мен, Бургас ще има наистина бъдеще и ще увеличи скоростта си, която през последните месеци беше забавяна. Мисля, че вече никой няма да проваля проекта за Кръвния център, за който се борихме повече от 2 години, няма да има кой да ни спре изграждането на втори обход на „Меден рудник”, няма да има кой да спре изграждането на новите училища, няма да има кой да спре новите детски градини, изграждането на инфраструктуата, необходима за новите индустриални зони, няма, когато се появи голям първокласен инвестирор в Бургас, в случая, датски, с повече от 250 милиона лв., да каже: Този прект няма да се реализира и да бъде спрян. Искам да виждам хора, които ще работят и ще бутат развитието на Бургас напред, а не да го спират. Пожелавм Ви успех. Изберете бюлетина N24, аз лично ще избера нея”, каза Димитър Николов.

Думата взе и водачът на листата Жечо Станков.

"Това е отборът, който е постоянно сред хората. За нас предизборната кампания не е просто формалност, ние се срещаме с хората и преди и по време и след нея. За нас е изключително важно да сме близо до кметовете, до местните, да познаваме проблемите и да ги решаваме, защото сме пособни на това, имаме идеите и експертизата, защото имаме този страхотен отбор, който знае по какъв начин се решава всеки един проблем”, заяви Жечо Станков.