Измислици нарече Бойко Рашков твърденията на служебния вътрешен министър, че в служебни имоти на МВР е имало частни партита.

„Твърдения на колегата Демерджиев, който за съжаление щеше да ми става заместник в един период, са нелогични и неистини”, обясни Рашков. Той поясни, че имало един случай на служителка в дирекция на МВР, чиито син бил абитуриент е ползвала ресторантска база в Боровец като е платила разходите като за външни лица. Рашков призна, че е звънял лично на министър Демерджиев, заради сигнал от негови съседи за лице, което е влязло и обикаляло дворовете на хората като преди това звънял в 7 РПУ: „Няма реакция, а полицията е на 1500 метра. Мислех, че за 5 минути може да се прати патрулка. И на мен са ми звънели, няма лошо. Сега вече съжалявам, че му звънях, защото виждам как той интерпретира моето обаждане вместо колегиално да се отнесе”.

Рашков отново повтори, че арестът на Бойко Борисов не бил грешка, „дори е закъснял”. Той имал сериозни възражение срещу решението на съда за ареста на Борисов:

„В нито едно от решенията никой не е обърнал внимание на фактите, които се съдържат в делото. Много отдавна трябваше да се разследва дейността на този човек и то в детайли. За съжаление прокуратурата бездействаше години наред по отношение на сигнали, които се получаваха за отношенията между Божков, Борисов и Горанов. И все пак не беше арестуван само Борисов, Горанов и Севда също бяха задържани и чакаме окончателно решението на съда”, обясни той.

Рашков звънял и на президента Румен Радев за „светкавичните чистки по план”.

„Не можех да приема, че назначени министри от президента, ще освобождават висококвалифицирани хора от МВР, особено от Хасковско. Президентът му казал, че не му е известно.

Вторият, на който се обадих бил на премиера Гълъб Донев. Отговорът бе същият.

„Разбрах, че няма смисъл да звъня повече. ”