Коалиция „БСП за България“ регистрира листата си за предстоящите парламентарни избори във Втори многомандатен избирателен район - Бургас. Документите за регистрация бяха внесени в Районната избирателна комисия в морския град от водача инж. Петър Кънев, Станимир Баев, Тодор Байчев, Стойко Танков, Анелия Вичева и Андрей Николов. Те бяха придружавани от общинския председател на БСП в Бургас Живко Господинов.

„С много сериозни амбиции сме. Надявам се, че нашите гласоподаватели ще ни простят, че за четвърти път ще ги караме да гласуват, но няма как – това е демокрацията. Ситуацията е сложна – вижте мигрантската вълна, енергийната криза, проблемите с липсата на доверие в политическата класа. Но дай боже да има повече единение, повече мъдрост”, каза инж. Петър Кънев. Той представи част от членовете на листата, като подчерта, че промените в нейния състав са малки.Инж. Кънев посочи, че основен акцент в кампанията на „БСП за България” ще бъдат социалните въпроси.

„БСП успя за тези шест- седем месеца в своята социална програма да постигне това, което не бе постигнато през последните дванадесет години ”, заяви той.

Водачът на листата каза още, че в кампанията ще бъде наблегнато на въпроси, свързани с разрешаването на съществуващите местни проблеми.

Ето и имената в листата

1. Петър Георгиев Кънев

2.Станимир Байчев Баев

3. Тодор Байчев Байчев

4. Стойко Илиев Танков

5. Анелия Георгиева Вичева

6. Андрей Златков Николов

7. Атанас Маринов Маринов

8.Румен Христов Николов

9.Ибрахим Шукри Мустафа

10.Димитър Боянов Желев

11.Аспарух Данчев Иванов

12.Стоян Георгиев Стоянов

13.Надя Димитрова Русева

14.Мария Константинова Пахова

15.Паруш Желев Парушев

16.Станислав Киров Едрев

17.Живко Михов Бараков

18.Павел Златков Стоянов

19.Марияна Руменова Автанска-Петрова

20.Радослава Русева Кичукова

21.Димитър Янков Овчаров

22.Мирослав Миленов Минчев

23.Стоян Георгиев Крушков