Среща с ръководството на "Лукойл Нефтохим" и "Лукойл България" са провели днес служебният министър на енергетиката Росен Христов и на икономиката Никола Стоянов, съобщиха двамата на съвместен брифинг.

Обсъдихме редица теми, най-належащата от които е цените на горивата и мерки, които можем да предприемем за снижаването им за крайния потребител, каза Христов.

Енергийният министър заяви, че срещата е преминала конструктивно, обсъдили са мерките, които да подготвени като проект от кризисния щаб по енергетиката.

От другата седмица стартираме съвместна работна група с представители на двете компанията, за да завършим започнатото и да намерим решение за трайно оптимизиране на цените на горивата. Това е един от приоритетите на нашите министерства и на кризисния щаб. Вървим по плана, който обявихме от самото начало, посочи още Христов. Той се надява в най-скоро време да имало осезаеми резултати.

Министърът на икономиката Никола Стоянов пък заяви, че от първия ден от встъпването им като министри, във всички разговори с работодатели и синдикати, въпросът