С много сълзи и вой на сирени от полицейски автомобили започна церемонията по изпращането в последния им път на двамата полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев. Двамата загинаха вчера при опит да спрaт автобус с мигранти на възловото кръствовище„Трапезица” в Бургас.

Залата не може да побере всички, дошли да израят своята почит. Стотици хора се събраха пред траурната зала на Гробищния парк в Бургас, за да се поклонят пред тях.

На поклонението присъстваха президентът Румен Радев, вътрешният министър Иван Демерджиев, областният управител Мария Нейкова, кметът на Бургас Димитър Николов, директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов, окръжният прокурор Георги Чинев, много служители на МВР и прокуратурата, близки и прители.

„Тук съм, за да изразя съболезнования към близките, семействата и колегите на старши полицай Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев. България загуби двама доблестни полицаи, отдадени до край на своя дълг, в името на законността и сигурността на българските граждани. Те са чест и пример за всики нас”, каза президентът Радев.