Всички знаете каква е ситуацията в света и в България - тежки дни очакват хората в България и бизнеса, затова трябва да използваме оставащите топли дни, за да се подготвим идващите трудни времена. Това каза по време на брифинг служебният министър на икономиката Никола Стоянов, който представи екипа си и техните приоритети.

"Съдействаме, с каквото можем. В случая ни е възможно и вече е започнала анкета сред бизнеса, която трябва да даде на щаба картината колко български предприятия използват газ, колко могат да минат в кризисна ситуация на друго гориво. Ние ще бъдем гласът на бизнеса в този щаб", каза още Стоянов.

„В последните години станаха много смени в държавната администрация, което води до загуба на експертност. Знаете, че МИ беше разделено преди 7-8 месеца на две – на икономиката и индустрията и на иновациите. Това само по себе си води до теми, които са важни и за двете министерства. Който си позволява да спекулира, да злоупотребява, ще бъде наказан“, коментира Стоянов.

„Заместник-министри са Ирина Щонова и Димитър Данчев. Част от екипа са работодателските и синдикалните организации“, уточни Стоянов.