Със скандал започна заседанието на парламента и тази сутрин. Отново се наложи председателят на парламента Мирослав Иванов да даде извънредна почивка, за да се успокоят страстите.

Този път повод за острите думи стана предложението на ИТН в дневния ред на парламента да бъде включено тяхното искане за промени в Закона за личната помощ.

След като предложението не беше прието, Любомир Каримански от ИТН попита защо БСП е против обсъждането на този закон.

"Тези хора имат нужда от асистенция. Лично Георги Свиленски се хвалеше какъв добър бюджет е приет", коментира той.

Председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски му отговори, че 230 депутати са подкрепили бюджета, а това че ИТН се опитали да го препънат, го видели всички.

"Много е лесно, но е много грозно да играете с темата за личната помощ. Ако сте искали това да се случи, да сте го написали в бюджета, защото всичко това струва пари, знаете го много добре, защото тези хора 10 години са лъгани и продължават да ги лъжат", скочи социалистът.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов отговори на Свиленски.

"На БСП им бяхме виновни, че няма да има бюджет, плюеха и те, и ПП, че няма да има пенсии, защото сме излезли от скапаното правителство. Сега сме им виновни, че сме приели бюджет, това се нарича шизофрения. Г-н председател, удържайте депутатите от БСП, които на всичкото отгоре се тръшкаха за майките с деца с увреждания, когато управляваха ГЕРБ", каза той.

Мирослав Иванов го разкритикува, че не отива на председател на парламентарна група да използва такъв език.

Иван Ченчев се обърна към Йорданов с думите: "Възмутихте целия български народ с този език".

"Тяхната ПГ се управлява от диванчето и тъмната стаичка и след като Тошко Йорданов е проводникът на решенията на техния лидер, какъв е дясна ръка, лява ръка или кой точно орган на техния лидер е", коментира той.

Йорданов му отговори, че лицемерието в този парламент е много голямо.

"Примерно БСП - едно се говори, друго се върши. ПП - вашите лидери се скъсват да звънят на нашите депутати, това е гнусотия и лицемерие", скочи той.

"И да попитам вашият лидер кой точно орган е от Корнелия Нинова", обърна се Йорданов към Ченчев, след което Иванов даде почивка.