12 бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол и наркотици са образувани при проведената в последните четири денонощия мащабна полицейска операция по Южното Черноморие.

Заловени са трима шофьори, качили се зад волана след употреба на алкохол, и още девет след употреба на наркотици, като в два от случаите при извършеното претърсване на купетата на автомобилите са намерени и наркотични вещества.

За притежаване на наркотични вещества са образувани осем бързи производства и седем преписки. Три са бързите производства за шофиране от неправоспособни водачи.

Тази сутрин на кръговото кръстовище на изхода за Варна, поради употреба на алкохол и загуба на контрол, 42-годишна жена от бургаския комплекс “Меден рудник” катастрофира самостоятелно, като последователно блъска хидрант и рекламно пано на бензиностанция “Лукойл”. В резултат на инцидента в района на кръговото кръстовище е настъпило наводнение, което се отстранява от екип на ВиК - Бургас. Водачката на катастрофиралото “БМВ”, с бургаска регистрация, е тествана с дрегер за употреба на алкохол, като апара отчел - 2.25 промила / задържана е за срок от 24 часа/.

Спецоперацията се проведе по цялото Южно Черноморие, като основно се извършваха проверки за притежание и пласиране на наркотици, за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, без шофьорски книжки или с крадени коли. Извършваха се проверки и за лица, обявени за общодържавно издирване. Палитрата от търсените нарушения допълваха - неизправни автомобили, липса на документи и застраховка Гражданска отговорност, неправилно спиране и паркиране, непоставени предпазни колани.

Проверките няма да са инцидентни, а ще продължат до края на лятото.