Премиерът Кирил Петков назначи кадър на Орешарски начело на Патентното ведомство. С негова заповед на поста председател застава Таня Митова, съобщават от Министерския съвет.

В съобщението се посочва, че тя има юридическо образование, а в периода 1998 г - 2014 г е представлявала в Патентното ведомство различни български и чуждестранни фирми.

През 2014 г Митова е била председател на ведомството.

Припомняме, че тя беше назначена в Държавната консолидационна компания малко след като лидерът на Левицата Корнелия Нинова пое поста на министър на икономиката.

И в предишни години името на Таня Митова беше спрягано като близко до Нинова. Дори се говореше, че тя е била гласена за поста председател на женската организация на БСП в София.

Митова е била и общински съветник от Левицата. Името ѝ беше забъркано в скандал покрай концесия на автобусна линия в София, която е дадена на фирма с участието на съпруга ѝ.

Освен това по времето на кабинета Орешарски става и председател на Патентно ведомство като е назначена със заповед на самия Пламен Орешарски. Тя заема позицията през март 2014 г., след като от поста е освободен професор Камен Веселинов.

През май 2020 година Митова отново нашумя, след като се вряза с автомобила си в магазан в центъра на София. Инцидентът стана на ул. „Гурко“ в близост до Централна поща. Преди да се вреже с автомобила си във витрините, тя се беше ударила и в пътен знак.