Натрупва се критична маса от неспазване на коалиционното споразумение. Това стана ясно от коментара на председателя на бюджетната комисия в НС Любомир Каримански пред Нова телевизия.

ИТН си дава срок до края на юни, ако властта се поддаде на натиска за Северна Македония. Дали ще останат в коалицията ИТН бързо щели да вземат решението. Каримански се надява на подобряване на комуникацията в коалицията.

Асен Василев е участвал в заседание на работната група за българския вариант на закона Магнитски. Каримански е притеснен от фашизоидния контекст на закона. Проектът, според него, давал "бухалка" в ръцете на финансовия министър. ИТН иска отговори по проекта на закона.


Политическа патология, но в пленарна зала все още има някакви остатъци на здрав разум

ДДС на парното трябва да се намали на диференцирана основа, според Каримански. Така ще се подпомогнат най-нуждаещите се. В мерките на властта, по думите му, има много леви идеи. Тези мерки няма да доведат до максимален резултат, обясни народният представител.

"Сега беше моментът да съчетаем мерки с реформи, това не се случи," изтъкна той. Любомир Каримански не изключи Димитър Радев да остане гуверньор на БНБ.