“Няма място за притеснение, заради цените на парното и топлата вода”. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS.

“Преди 1-2 седмици имаше заседание на Комисията по енергетика, за да чуем тези цени предварително. това са първичните заявки, които са дадени от предприятията. Тези цените няма да се осъществят, защото в тях са включени инфлацията, цените на ремонтите, и цената на газа”, обясни Аталай, който е и зам.-председател на Комисия по енергетика.

Той бе категоричен, че цената няма да остане такава, каквато е към момента и заради наложения от правителството мораториум, но все пак ще има увеличение от 1 юли, което ще бъде с до 50%.

“Според законовата форма при една промяна от над 15% на цените на енергийните цени, ще има ново разглеждане на цените на услугите”, поясни Аталай.

Според него това, което е трябвало да се направи предварително са разчети на енергийнобедните и на нужното за България количество електроенергия.

“Последните наши разчети показват, че в България има над 650 000 енергийнобедни”, каза депутатът от ДПС.

Той коментира и инфлацията. “Стана така, че всички предприятия, които произвеждат и същевременно получават помощи - ги начисляват върху продукцията”, обясни той и допълни, че това е “вносна инфлация”, но има и друга, която “идва от недалновидността и от неслушането на ДПС и опозицията”.

“Не ни послушаха, когато предложихме по-най бързия начин да се компенсират цените на енергията, които се начисляват върху цената на продукцията”, заяви Рамадан Аталай и заключи, че “управляващите обичат повече да посещават нощни заведения, отколкото през деня да се занимават с проблемите на обществото”.