Бившият военен министър Стефан Янев обяви в своя официален профил във Фейсбук създаването на нова политическа формация с името „България възход“.

„Дойде времето да заявим ясна и категорична позиция относно нелеката ситуация, в която се намира страната ни, както във вътрешнополитически план, така и с оглед на сложната геополитическа обстановка. Всички ние трябва да дадем тази оценка, като граждани и българи, с ясното съзнание за историческата отговорност, която носим за бъдещето на България и на идните поколения“, написа Янев.

Инициативният комитет на ПП „Български Възход“ ще бъде свикан на 5 май в 10.30 часа в конферентната зала на „Гранд Хотел София“.

На него ще бъде приета учредителна декларация, в която ще залегнат основните принципи и цели на формацията и по същество ще представлява първото действие по учредяването на ПП „Български Възход“.

Предстои провеждането и на учредително събрание, което ще да бъде свикано в рамките на законоустановения срок, посочва още Стефан Янев.

„Нашата кауза е за повече справедливост, за истинска демокрация, за суверенитет и национално достойнство! Нашата кауза е България! Можем да успеем само заедно“, завършва съобщението на бившия военен министър.