Изправени сме пред исторически момент, за да не допуснем някой да ни ограби духа и любовта към свободата, призова от Бургас полк. Невяна Митева – кандидат за вицепрезидент от двойката с проф. Анастас Герджиков, издигнати от Инициативен комитет. Два дни преди балотажа полк. Митева се срещна с бургазлии край Часовника в центъра на морския град. Придружаваше я и кметът на Бургас Димитър Николов, сред хората беше и любимата певица на бургазлии Тони Димитрова. Срещата между полк. Митева и Тони Димитрова в Бургас беше видимо емоционална.

Концентрацията на власт в една институция не е от полза на никого. Именно това ни притеснява. Снощният дебат, този гаф относно официалната позиция на нашата страна, свързана с незаконното анексиране на територия на друга държава, мисля, че за всички демократично мислещи хора е силен сигнал, че трябва да бъдем много внимателни в избора на 21-и ноември. Знам, че вие можете да се мобилизирате. Вярвам именно в този дух за свобода.

Изправени сме пред исторически момент, за да не допуснем някой да ни ограби духа и любовта към свободата. За съжаление ставаме свидетели на връщането на такива репресивни мерки, които не сме си представяли повече от 30 години, че ще видим отново. Жалко е! Като представител на сектор Сигурност разбирам колегите какво са принудени да изпълняват. Те не са виновни, ясно е, че имат точни указания какво трябва да се направи. Възприемаме ги като необходимото зло към този момент, но на 21-и не трябва да се плашим.

Гласувайте, не се плашете, призовете своите близки, подайте ръка на тези, които са разколебани. Те също усетиха по един изключително некоректен начин един нелоялен подход как могат да се отнесат към политическа сила, която те е създала, която ти е дала рамо, която те е направила президент, а същевременно ти в един момент да кажеш, че не е точно така, има по-добри и по-способни да извършат промяната в държавата. Ние всички усещаме, че има нужда от промяна, но тя не става на гърба на всеки един от нас, на гърба на политическата система на нашата страна. Трябва да запазим демократичния дух на България! Ето това е необходимо в момента – да не се страхуваме, както не се страхувахме преди повече от 30 години!“, каза полк. Митева.

„Аз не съм политически ангажирано лице, но няма как да не споделя с вас това, което като обикновен гражданин наблюдавам в рамките на нашата кампания с проф. Герджиков. Вярвам, че всички разумни хора в България го усещат. Не се плашете, след като аз съм застанала пред вас и като по-нисша във военната йерархия се изправям срещу генерал, имайте същата смелост да споделите на вашите приятели и близки и да ги уверите, че има достойни и смели българи и че няма страшно да излезем и да гласуваме. Особено в Бургаска област. Тук винаги сте се славили със своя свободолюбив дух - хората на морето, хората, които познават широтата на тази свобода.

Вярвам, че ще ни подкрепите с проф. Герджиков. Нямаме от какво да се срамуваме! Не спираме да повтаряме, че се гордеем, че българските граждани разпознават в нас именно тази демократична двойка, която очакват да ги поведе към онзи български идеал, свързан с образованието, с реформа в здравеопазването, със стабилност и вяра в добрината.“, добави кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева.